16 Temmuz 2013 Salı

DAVET

Herkese Selam,
25.30 - "Ve elçi dedi ki: "Rabbim gerçekten benim kavmim, bu Kur'an'ı terkedilmiş (bir kitap) olarak bıraktılar." Ahireti anlatan ayetlerin içinde yer alan bu ayetin gerçekleşeceğine inanan her müslüman korkmalıdır ki burada 'terkedenler' sadece müslüman olduğunu düşünenlerdir.
Müslüman topluluk elbet Kur'an'a inanır. Ama asıl soru o Kur'an'a nasıl inanıldığıdır. Kimi intihar bombacısı olur, kimi kimsesizlere umut olur, kimi de kararsızlığın yararsız ve zararsız topraklarında bocalar da bocalar.
Tüm bu seçimlerde farkı yaratan; kişinin Kur'an'a olan bakışıdır. Hakikati anlatan bu emanet, bir kitap olduğuna göre ondan anladığımız da okuyup, düşünüp emin olabildiğimiz kadardır. Yukarıdaki ayet ile ilişkili olarak düşünüldüğünde aşağıdaki ayet de tüm insanların doğru anlayıp anlamadıklarının test edileceğinin bir uyarıcısıdır. "29.2 - İnsanlar, (sadece) "İman ettik" diyerek, sınanmadan bırakılacaklarını mı sandılar?" İnsanlar dendiğinde tüm dünyayı ilgilendiren büyük bir olayın anlatıldığı kesindir. Hele bırakılmak ifadesi sanki araftakilerin cennete bırakılıvermesini çağrıştırmaktadır. İman; anlaşıldığı üzere kalpten gelen ve şüphe içermeyen bir anlayışla hakikatin islamına kavuşmaktır. İşte tüm insanların islam olmayı dileyecekleri fakat henüz olamadıklarını anlayıp üzülecekleri o gün her an daha da yaklaşmaktadır. Düşünmeye üşenmeyen geniş bakış açılarına hepimizin kavuşması dileğiyle Levh-i Mahfuz İslam sırrına davet ediyorum tüm arkadaşlarımı. Dileyen okusun. Selam ve sevgiyle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder