11 Temmuz 2013 Perşembe

DÖNER SANDALYEDE

                 DÖNER SANDALYEDE
   Neye inanırsan inan, yaşamaktır aslında esas olan. Şu an yaşadığını güzelleştirebilmen, senin için gerekli olandır. Çünkü görebilirsen; şu an aslında sonsuz olandır. Yaşamı güzelleştirebilmenin sırrı ise öncelikle var olmanın anlamını bilmekle mümkündür. Nedenleri bilirsen, nasıl yapacağının yollarını da görebilirsin ve ne kadar derinde ise nedenlerin o kadar sağlamdır yaşama sevincin.
   Levh-i Mahfuz okuyunca en derin nedeni; sonsuzluğun TEK sahibinin hayalinde (..döner sandalyede..) buldum.Bu nedeni düşünmek bambaşka kapılar açtı önümde. İşte o kapılar.
1-Tüm varlık sonsuzdur. Sonsuz asla iki olamaz, başı ve sonu olmaz. Bu yüzden tüm cevaplar TEK’te gizlidir.
2-Kimse sonsuzdan kaçamaz ya da kopamaz. Tüm ayrılışlar bir nefes alıp veriş gibi süreli rüyalardır sadece.
3-Öğrenmek sadece seçebilmeyi öğrenmektir. Doğru seçimler ise insanı daha mutlu yaşamlara taşıyan geçitlerdir.
4-Boşluğa düşme hissi insanı iki yola iter. Biri yok olmayı dilemek, diğeri yaratabilmeyi becermektir. Tüm varoluş içinde 'yok olmak' aslında sadece nefes vermektir. Bilinmesi gereken nefes verildiğinde nefesin havaya karıştığı ama yok olmadığıdır. İnsan yok olamadığını anlayana kadar yok olmayı diler, anladığında ise durmadan yaratabilmeyi.
5-Yaratabilmenin nasılı ise RUH’tur. TEK olan RAHMAN’ın RUH’u da tektir. Ve RUH’un eylemi rahmettir. Rahmet ise sevginin, aşkın konusudur.
6-RAB sadece öğretmenin şapkasıdır. Şapkanın altında senin öğrenmen için yaratan ve seni kendi kadar seven bir RAHMAN vardır.
7-İşte bu da bilmediğim nedendir. Öğrenmeye doyduğum günü bekleyen sürpriz doğum günü hediyemdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder