26 Şubat 2014 Çarşamba

             YAŞASIN HAZRETLERİ 
   İçinden çıkamadığı sorunların çözülemez olduğunu düşünür ümitsiz insanlar. Oysa hareket etmedikleri için farklı yolların da olduğunu göremezler sadece. Bunun için tartışırlar tartışırlar ve hep aynı yerde takılıp kalırlar. 
   Gördükleri ve yaşadıkları dışına çıkamayan durgun akıllılardır onlar. Akışkan akıl sahibi olmamanın; açılmamış bir musluktan su beklemek olduğunu da kirlendiklerini yüzlerine vuran pişmanlıklarda anlarlar acıyla.
   Bağlılık ve bağımlılıklar, aklın hareketini başlamadan durdururlar bu noktada. Sorunları görmezlikten gelmeyi ve bu sahte halinden memnun olmayı sağlamak onların tatlı görevidir çünkü. Kısaca dostlar, hazzı ret etmeden Hazret olunmaz.
   Ve bilir misiniz? Hazlarla uyuşturulduğunun farkına bile varamayan bir insanın; Rabbine şikayet eden dilinin sahibi kimdir?Evet, sadece orada oturup duran ve kızdıkça kızan sen. Gerçekte kimsin? Aklını bir bu soruya akıtsan şimdi. Acaba dirilir misin? Akarsular gibi hayallerin, akıllardan çağlamasına sebep olan kitap Levh-i Mahfuz'a dokunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder