11 Ocak 2013 Cuma


İKİ CESUR ADIM, DELİ Mİ? ELİ Mİ?

Doğruya İnanmak ne zordur.
Sadece inanmak bile tek başına ne büyük bir cesaret ister.
Görmediğin bir yaratıcıya, ondan gelen elçilere ve elçilerin getirdiklerine inanmak.Hayatını buna göre yaşamak, değişmek , değiştirmek  ve sabırla beklemek.Şüphelerinin üstesinden gelebilmek. Bir kitaba sarılmak , içinde kaybolmak ve o sesi bulmak.Hadi canım diyenler, gülenler, alay edenler ya da sen seni kaybetmişken sana imrenerek bakanlar olacak elbet. Ama sen ikisine de kulak asmadan yürüyeceksin 2 cesur adımla.

1-Tanrı ile arandaki herkesi yok etmeyi öğren.(Tevbe 31 ”Onlar, Allah'ı bırakıp bilginlerini ve rahiplerini rablar (ilahlar) edindiler ve Meryem oğlu Mesih'i de.. Oysa onlar, tek olan bir ilah'a ibadet etmekten başka bir şeyle emrolunmadılar. O'ndan başka ilah yoktur. O, bunların şirk koştukları şeylerden yücedir.”)
2-Kendinle başbaşa kal. Kal ki gerçek sorgulama o zaman başlasın o mağarada. Kendini  ara ve bul. Gerisi sadece dekoru sorgulamaktır unutma.  Kendini arayan karşısındaki hiçbir şeye bakmayandır.  Gün olur ağlarsın gün olur  gülersin.  Hep devinim vardır etrafında. Anlamaya başladıkça yaklaştığın o bilgi. İşte o bilgi varoluşun da bilgisidir…

İşte bu iki şeyi yapmalı önce insan vakit varken. Yoksa bir gün;  göklerde , yerde , orada burada aradığın tanrı içinden seslense ne yaparsın. Delirdim mi ben demez misin? Korkmaz mısın? (İsra 11”insan hayra dua eder gibi şerre dua eder.İnsan çok acelecidir.”) İşte bunu sorduğumuzda anlarız TEK TANRI ne demek? (Ahkaf 13” "Rabbimiz Allah'tır" deyip sonra da dosdoğru yaşayanlara korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir.”)

Seni tanrının değiştirmesini bekleme. Sen kendini değiştirmelisin mutlaka! Yoksa sen değişmezsen sonuç da değişmez her elçi geldiğinde sana. Onun gerçekten elçi olduğuna sen karar vereceksindir çünkü. Ona şöyle dersin. “Sen bir delisin ya da tanrının elisin.”

Elçi O’nun elidir. Halifedir. O el muhafaza edilir. Bilgisi de Levh-iMahfuz’la gelir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder