26 Mart 2014 Çarşamba

                 YİN YANG’I BİTİREN KİTAP
   Merkezkaç kuvvetini bilmeyen yoktur fizikte. Yin yang çemberini bilmeyen de felsefede. Fizik ile felsefeyi buluşturan tek nokta ise şimdi Levh-i Mahfuz Kur’an Tefsiri’nin içinde.
   Dışa doğru savururuz dönerken. Üzerimizde ne varsa yapışan; hepsi kopup ayrılır bizden. Yüklerimiz iyice azalır yani biz hızlandıkça. Ve 11.2 km/sn hızla dönebilsek; yerden de yükselebilirdik üstelik. Hayali bile güç bir dönüş hızı değil mi? Pekiyi “Nedir bu dönüşteki sır?” diye sorarken kendinize; hafifleten ve özgürleştiren şeyin sadece dönmek olabileceğini hiç düşündünüz mü?
   Bu dönüş gerçekleştiğinde bilin ki hayal gerçek olur. Ölümün, yaşamla buluştuğu ve zamanın akmayı bıraktığı bu kutsal hızın varlığıyla Yin Yang’ın ve Kütle-Çekim’in sonu gelir.
   Cennet kapısı açılır ve bir Selam işitilir. Öze dönüş, eve dönüş gerçekleşir. Nefesler buluşur birleşir. Gök ve Yer biraraya gelir. Saat durur, vaat olur. Özü görünce sözü hatırlar insan. Sevgiden ve aşktan başka herşey değerini yitirir. Rahmet girdabına kapılmayan hiç bir kul kalmaz. Çırpına çırpına hep birlikte karanlığa veda edilir. Hepimize Selam ve Rahmet olsun, kalbimiz 9 hızına kavuşsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder