1 Ocak 2016 Cuma

ŞEYHİNİ TEST EDECEK CESARETİ OLAN VAR MI ORALARDA? VARSA BİR ÖNERİM VAR...
   Cenneti hep gökyüzünde ya da başka bir yerde olarak anlattılar size. Cennette ölümsüz olunacağını da anlattı aynı kişiler.

   Tek bir şey sorun onlara: Cennettekiler ölümsüz olduğuna göre Adem ve Havva da cennette iken ölümsüzlerdi öyle değil mi?
"Evet" cevabını alırsanız hemen elveda deyin karşınızdakine ve artık onu dinlemekten vazgeçin. Çünkü o sizi aldatan  bir Şeytan. Emin olun.

   Nedenine gelince... Birini asla sahip olduğu bir şeyi ona vaat ederek kandıramazsınız. Pekiyi Adem ve eşini aldatan Şeytan onlara ne vaat etmişti biliyor musunuz? Ölümsüzlüğü. 

   Aşağıdaki ayeti inceleyin ve şunu düşünün. Kur'an size yanlışı getirmez, siz onu dolaylı olarak başkasından dinlediğiniz için yalana dolanırsınız da Şeytanların kuklası oluverirsiniz o kadar.

7 Araf 20 - "Şeytan, kendilerinden 'örtülüp gizlenen çirkin yerlerini' açığa çıkarmak için onlara vesvese verdi ve dedi ki: "Rabbinizin size bu ağacı yasaklaması, yalnızca, sizin iki melek olmamanız veya ebedi yaşayanlardan kılınmamanız içindir."

   Bu ayette haber verileni, ölümsüzlüğü, cenneti gerçekten merak ediyorsanız Levh-i Mahfuz isimli Kur'an Tefsirini okumanızı tavsiye ederim. Adem'in ölümlü olduğunu anlatan belki de ilk tefsir çünkü bu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder