12 Mayıs 2014 Pazartesi

                 EROİN DEĞİL ZERO-iN
   Bir kişinin mutluluğun sürekliliğini korumasının tek yolu kendi varlığını doğru tanımasıyla mümkündür. Doğru tanım, sağlam ve huzurlu bir duruşu beraberinde getirir.
   Örneğin zevk veya haz veren şeylerin içinde kaybolmak için buradaysak; alkol ve eroin, bedenlerimizde ölümlü sonuçlara sebep olmamalılardı. Oysa bedenlerimiz yaşamını, doğru iletişimle sağlanan dengelenmiş etkileşim mekanizmaları ile sürdürür. Bunun için biz de yaşama sanatını öğrenirken bu ikisinden taviz vermemeliyiz. 1-Doğru iletişim, 2-Dengeli etkileşim. Bunları sağlamanın tek yolu SIFIR’dır. Sıfır, mutluluğun anahtarıdır.
   Sıfır, Ruh’un saf halidir. Ve sen o haldeysen kimseden beklediğin bir şey yoktur ve kimseye bir borcun da yoktur. Kendine yetmek noktasıdır sıfır. Yalan için sebebin yoktur orada ve her sözün kalbindeki gerçeği yansıtır. Böylece doğru iletişim tamamlanır.
   Sıfır, hareketsizlik de değildir. Artı ve eksiyi eşitçe ve hızla dengelemektir. Asla sadece vermediğin ve asla sadece almadığın gerçeğini hiç unutmadan yaşamaktır sıfır. Etki tepki arasındaki adaletin etiğidir sıfır. Ne ezmek ne de ezilmektir sıfır. Denklik ile dengeyi sağlar sıfır. İnsan için elliellidir sıfır. Böylece dengeli etkileşim de tamamlanır.
   Bu SIFIR, Güzel Kur’an içinde Rahman Rahim şifresindedir ve o şifre de Levh-i Mahfuz içindedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder