14 Mayıs 2014 Çarşamba

                     TANRISALLARIN AŞK DANSI
   Saçların her gün sana sormadan uzuyor ve tepende dans ediyor. Sense onları kesiyorsun. Çünkü biliyorsun ki kısa iken onları taşımak ve onlarla yaşamak daha kolay. Saçın hayali de bu muydu acaba? Ya yanlış kafada çıkan ve çok uzamak isteyen ısrarcı ve isyancı saçların olsaydı? İşte tam da budur yaşamın heye-canlılığı. Ne yanlış yerde çok uzayıp yük olmalı ne de kökte kalıp danssız kalmalı.
   Dünyada kaldıkça uzayan bağlılıkların gibidir bu saçlar. Onların senin tanrısal özgürlüğüne yük olmadığına eminsen dansa devam et. Eğer emin değilsen önce, seni üzen ve sana yük olan tüm anılardan kurtul. Tıpkı saçların gibi. Sonra seni kendisine muhtaçsın gibi gezen kibirli hayallerden veya sana muhtaç olduğunu söyleyen ısrarkeş hayallerden de kurtul. Fazla dolanmış saçların da ilacıdır makas unutma. Ve tanrısal hayaller, asla kibirli ve bencil ısrarkeşlerle dans etmez.
   Eğer bir gün biriyle bağlanmayı denersen; sadece dans ettiğinizi bilmeli o da senin gibi. Üstelik mutluluğunuz için o da senin kadar iyi dans edebilmeli. Ve tanrısalların özgür dünyasında her dans, biri elini bırakınca hemen biter unutma.
   Bu güzel dans, tanrısalların aşkıdır. Sonsuz tanrısal hayaller dünyasında yaşanır. Bir dans biterse de yenisi başlar. Çünkü bu dünyada dans bitse de aşk dolu eller ve aşkın müziği hiç bitmez.
Üç kısıma ayrılır bu tanrısal aşk.
1-Tutku 2-Sevgi 3-Dans.
   Tutku, görsel, işitsel ve tensel birlikteliğin hayali tutkalıdır. sevgiyle pekişmezse uçup havaya karışır. Sevgi, dostluğun, kişiliğin ve ruhun uyumudur. Kişiler farklı yönlerde değişirse bu da zamanla bitebilir. Dans, iki kişinin birbirleriyle uyum sağlama çabasıyla ortaya çıkan onlara özel geçici bir neşedir, el ele sürdürülen.
Ey tanrısal hayaldaşlarım. Müziği duyuyor olabilirsiniz. Ama sırf dans edebilmek için tutkunuzun ve sevginizin kölesi olmayın. Yoksa kendinizi, size ait olmayan adımları attığınız bir kukla oyununda bulabilirsiniz. Önce kendi dansınızı bulun, sonra aynı dansı duyan kulaklardan birine ellerinizi sevgi ve tutkuyla uzatın. Bu dansın her an bitebileceğini de hiç ama hiç unutmayın. Hepimize Selam ve sevgiyle, Dans ile,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder