29 Kasım 2013 Cuma

       HABER BÜLTENİ
   Çözümü konuşalım. İyi patronu tenzih ederim öncelikle. Gelelim diğerlerine. Bir patron çalışanlarını sömürmek istediğinde en korktuğu şey isyandır. Bunu engellemek için yapması gereken ayrılık çıkarmaktır. İnsanları ayırmak için önce onları farklı olduklarına ikna etmek gerekir.
   Din, siyaset, ırk, cinsiyet, dil hatta fanatikleştirilmiş spor takımı taraftarlığı… Liste ne kadar uzarsa o kadar ayrılır insanlar. Ve bu konulardaki muhabbetleri de hiç bitmemelidir. Medyanın geniş gücü de kullanılarak bu sistem korunur. Karamsar haber bültenleri “Haline şükret sen.” desenli kavga ve korkuların reklamıdır aslında. Patronların eziciliğinin el birliği ile unutturulduğu bu ortamda dertler hiç bitmez. Hatta dertlerin sevilmesi ve mazoşist köleciklerin yaratılması için arabesk şarkılar bestelenir. İsyan da kadere, tanrıya, sevgiliye akıtılırak hedef saptırılır. Yeter ki birlik olup uyanmasınlar da…
   Tüm yöneticiler için tek konu budur işte. Kardeşliği unutturmak. Boyutu bir fabrika da olsa, bir ülke de olsa değişmez bu konu. Farklılıkları bir ayrılık olarak benimsetebilmek için sürekli uğraşırlar. Böylece öfke beslenir, birlik bozulur yarattıkları sistemde.
   Birliğin sağlandığı gün ise eşitliğe inanmayan tüm bu efendilerin de son günü olacaktır. O gün çok önceden haber verilmiş Din günüdür. Şeyhtan’ın Son Günüdür. Ayrılık çıkarmak için harfleri, kelimeleri bile sembolleştiren tüm şeyhlerin dillerini yutacağı gündür o. İçimizdekiler de dahil. O gün gelmeden daha çok kalbin sevgiyle tanışması için Levh-i Mahfuz okumalarını diliyorum. Sevgi dolu ve öfkesi alınmış bir kalple o güne girebilmemiz dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder